تبلیغات
مرکز اطلاعات پزشکی - مطالب آذر 1393
 
جمعه 28 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از نامه نیوز، فوق‌تخصص گوارش و کبد با تأکید بر لزوم ۳۰ دقیقه ورزش در روز، کبد چرب را عامل دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی توصیف کرد.

 

سید مؤید علویان فوق تخصص کبد و گوارش، شهرنشینی و تغییر الگوهای رفتاری جامعه و ژنتیک را از جمله عوامل ابتلا به کبد چرب در بین مردم عنوان کرد.

 

وی افزود: در جوامع صنعتی از جمله جامعه ما ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم دچار درجاتی از کبد چرب هستند که این درجات مختلف می‌تواند زمینه ابتلا به دیابت، فشارخون و بیماری قلبی باشد.

 

علویان خاطر نشان کرد: تغییر الگوی تغذیه مردم از غذاهای سالم به سمت فست‌فود و غذاهای آماده عامل شیوع گسترده بیماری کبد چرب در جامعه است که خود زمینه‌ساز بیماری‌های دیگر است.

 

وی تشخیص کبد چرب را منوط به استفاده از انجام آزمایش خون، سونوگرافی و در صورت نیاز نمونه‌برداری از کبد دانست.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


این بیماری در سن بالای 65 سال بسیار شایع است و کسانی که به 90 سالگی می‌رسند، 50 درصد آلزایمر دارند. غیر از ژنتیک، عوامل دیگر زمینه‌ساز آلزایمر مشخص نیست اما معلوم شده پلاک‌های آمیلوییدی در مرحله بعد عامل مرگ سلول‌های مغزی هستند.

به گزارش سرویس جام نیوز، آلزایمر در پی به وجود آمدن پروتئین‌های سمی در مغز بروز می‌کند که عامل مسمومیت و مرگ سلول‌هاست. اولین منطقه‌ای که درگیر آن می‌شود، منطقه حافظه کوتاه‌مدت است، به همین دلیل فرد با علایمی مانند اختلال‌ حافظه کوتاه‌مدت متوجه بیماری‌اش می‌شود.

 

این بیماری در سن بالای 65 سال بسیار شایع است و کسانی که به 90 سالگی می‌رسند، 50 درصد آلزایمر دارند. غیر از ژنتیک، عوامل دیگر زمینه‌ساز آلزایمر مشخص نیست اما معلوم شده پلاک‌های آمیلوییدی در مرحله بعد عامل مرگ سلول‌های مغزی هستند. جمعیت کشور ما جوان است و تعداد بیماران آلزایمری زیاد نیست اما این آمار رو به افزایش است.





ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


جمعه 28 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza
عدم تمایل به بارداری متداول‌ترین توصیه مصرف قرص‌های جلوگیری است که چند ماه یک بار بیمار بین مصرف آنها فاصله می‌گذارد.

به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، یک جراح و متخصص زنان با بیان اینکه انواع کیست‌های تخمدانی درمان‌های خاصی دارد، گفت: اندازه‌گیری تومور مارکر CA-125، برای بررسی برخی از تومورهای تخمدانی ضرورت دارد.

 

دکتر کتایون برجیس با اشاره به اینکه کیست‌ها می‌توانند در اثر نشت عروق خونی کوچک به درون کیسه تخمک حاوی خون ایجاد شوند، گفت: کیست‌های هموراژیک یا آندومتریوما به علت وجود دردهای قاعدگی که به تازگی بوجود آمده‌اند یا تشدید شده‌اند به نفع وجود آندومتریوز است.

وی با بیان اینکه آندومتریوز بیماری است که با دردهای زمان قاعدگی همراه است، گفت: در این بیماری درد زمان نزدیکی و تاخیر باروری یا ناباروری تظاهر می‌یابد. برجیس گفت: کیست‌های آندومتریوما با پیشرفت بیماری به وجود می‌آیند و در موارد خاص درمان جراحی برای آنها در نظر گرفته می شود.





ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 18 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza
استرس‌، هوای گرم و مرطوب، نورهای شدید، برخی مواد غذایی مانند شکلات، پنیر و موادی که شیرینی زیادی دارند، سردرد میگرنی را بدتر می‌کنند.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از جام جم، سردردهای میگرنی جزو سردردهای اولیه است. علامت مشخصی برای ایجاد این نوع سردردها وجود ندارد مثلا سردردهای سینوزیتی ناشی از سینوزیت است، اما سردردهای میگرنی علت مشخصی ندارد. سردردهای میگرنی ٢ تیپ مشخص دارند که یکی میگرن شایع و دیگری میگرن نورولوژیک است.


عمده‌ترین علامت میگرن شایع، معمولا سردرد یک‌طرفه است که در ناحیه گیجگاهی شروع می‌شود و ضربان‌دار است هر چند که این سردرد می‌تواند دوطرفه نیز باشد و فرد شدت و ضربان را نیز تجربه نکند. سردرد میگرنی شایع گاهی چنان شدید است که در عملکرد فرد اختلال ایجاد می‌کند. مبتلایان به سردرد میگرنی شایع تمایل به خوابیدن دارند و پس از چند ساعت خواب سردرد آنها تمام می‌شود.

 

در سردرد نورولوژیک، فرد مبتلا قبل از سردرد مشکلات بینایی را تجربه می‌کند معمولا اشکال در بینایی از یک گوشه چشم شروع می‌شود و به قسمت جلوی میدان بینایی می‌رسد که موجب می‌شود فرد به جای دید طبیعی در میدان دید خود خطوط نورانی که معمولا به شکل زیگزاگ هستند را مشاهده کند، گاهی نیز جلوی چشم آنها سیاه می‌شود.




ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 18 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza
با کاهش دمای هوا و آغاز فصل سرد نباید بر میزان غذای مصرفی افزود یا به مکان‌های گرم پناه برد، بلکه با مصرف خوراکی‌های مفید می‌توان دمای بدن را متعادل نگهداشت و از سرماخوردگی در امان ماند.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل ازآفتاب، با فرا رسیدن فصل سرد سال، دمای هوا کاهش پیدا کرده و بیماری های شایعی مانند سرماخوردگی، آلرژی، حساسیت و ... شیوع پیدا می کنند. اما اکنون یک سوال مطرح می شود: چگونه می توان از سرماخوردگی در امان ماند و علیه سرما تاخت؟

 

در پاسخ باید گفت با تغییر شیوه تغذیه ای به سادگی می توان بدن را نسبت به سرما و بیماری سرماخوردگی بیمه کرد. مصرف خوراکی هایی مانند سبزیجات، میوه ها و محصولات دریایی که سرشار از مینرال هستند، بسیار مفید هستند. از سوی دیگر، با فرا رسیدن فصول سرد معمولا با کمبود انرژی مواجه می شویم که این موضوع را می توان با تغذیه صحیح جبران کرد.

سبزی ها، میوه های تازه، کلم بروکی، گل کلم، مصرف خوراکی های سرشار از ویتامین سی (باعث افزایش قدرت دفاعی بدن می شوند)، ویتامین B1، ویتامین A و E ، پتاسیم، مرکبات (پرتقال، نارنگی، نارنج، گریپ فروت، ...) به خصوص کیوی که غنی از ویتامین سی است.




ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 18 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza
مصرف مایعات به میزان زیاد، چای کم رنگ و دوغ کم نمک یا بی‌نمک در جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه موثر است.

به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، مصرف میوه‌جات تازه به علت دارا بودن فیبر نیز به جلوگیری از تشکیل سنگ کمک می‌کند. وی عوامل ارثی، رژیم غذایی نامناسب مصرف بیش از حد موادغذایی مانند نمک، گوشت قرمز، شکلات، اسفناج، گوجه فرنگی، حبوبات و چای پررنگ، کاهش حجم ادرار به علت تعریق شدید در آب و هوای گرم و خشک را از عوامل ایجاد سنگ کلیه عنوان کرد.

 

کردی افزود: بیماری‌های زمینه‌‎ای مانند دیابت، نقرس و چاقی، بیماری‌های کلیه مانند کیست‌های کلیه، انسداد و عفونت‌های ادراری، مصرف برخی از داروها و سوء مصرف الکل از سایر علت‌های ایجاد سنگ کلیه است.

 

این متخصص داخلی و فوق تخصص نفرولوژی، باور رایج مبنی بر تاثیر مثبت مصرف مشروبات الکلی در کاهش ابتلا به سنگ کلیه را رد کرد و افزود: مصرف الکل ممکن است تاثیرات سوئی را نیز به دنبال داشته باشد. وی با بیان اینکه سنگ کلیه، ذراتی کوچک و سخت است، تصریح کرد: این سنگ‌ها منفرد یا متعدد هستند که در یک یا هر دو کلیه تشکیل شده و گاهی به داخل حالب‌ها انتقال پیدا می‌کند.




ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


تهران-ایرنا-محققان آمریکایی می گویند:مصرف روزانه دوز کم آسپرین برای زنان جوان به جای آنکه مفید باشد، مضر است. این در حالی است که مصرف روزانه آسپرین برای زنان بالای 65سال مفید است.

به گزارش ایرنا از لایو ساینس،به گفته محققان آمریکایی مصرف آسپرین برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی و برخی سرطان ها مفید است اما این دارو خطر خونریزی معده و سایر بخش های دستگاه گوارش را نیز افزایش می دهد.

آنها ادامه دادند:اما در زنان 65 ساله و مسن تر فواید مصرف آسپرین بر ضررهای مصرف این دارو غالب می شود.

محققان در یک مطالعه حدود 28 هزار زن 45 ساله و مسن تر را مورد بررسی قرار دادند.

محققان این زنان را به دو گروه تقسیم کردند و به یک گروه یک روز در میان 100 میلی گرم آسپرین و به گروه دیگر دارونما دادند.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


تهران-ایرنا-محققان سوئدی هشدار می دهند که سیگار کشیدن می تواند کروموزوم Y را در مردان از بین ببرد و این موضوع علت مرگ بیشتر مردان را بر اثر سرطان توضیح می دهد.

به گزارش ایرنا از هلث، یک مطالعه که به تازگی انجام شده است نشان می دهد که احتمال از دست دادن کروموزوم Y در مردان سیگاری نسبت به مردان غیر سیگاری سه برابر بیشتر است.این مطالعه علت مرگ بیشتر مردان نسبت به زنان را بر اثر سرطان های بیان می کند.

این مطالعه که به تازگی توسط محققان دانشگاه «اوپسالا» در سوئد انجام شده است، نشان می دهد که میان از دست دادن کروموزوم Y و طول عمر کوتاه تر و نیز خطر بیشتر ابتلا به چند سرطان در مردان یک ارتباط وجود دارد.

از آنجایی که فقط مردان کروموزوم Y دارند، نتایج این مطالعه نشان می دهد که چرا سیگار کشیدن یک عامل بزرگ خطرساز برای ابتلا به سرطان در میان مردان نسبت به زنان است.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


مادرید- ایرنا-محققان اسپانیایی با توجه به اینکه احتمال ابتلا مردان به سرطان خون (لوسمی) بیشتر از زنان است متوجه شدند که با استفاده از هورمون استروژن می توانند با پیشرفت برخی از انواع سرطان ها و دیگر اختلالات خونی مبارزه کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری افه، یافته های این مطالعه که بر روی موش ها در مجله علمی 'سل استم سل' منتشر شده است از سوی دانشمندان اسپانیایی مرکز ملی تحقیقات قلب و عروق کشف شده است.

سرطان خون یا لوسمی نوعی سرطان است که در مغز استخوان آغاز می شود، جایی که سلول های خونی (گلبول های سفید برای دفاع بدن ، گلبول های قرمز برای انتقال اکسیژن و پلاکت ها برای لخته شدن خون ) ساخته می شوند.




ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


بررسی ها نشان می دهند، مصرف جعفری تازه باعث افزایش انرژی می شود و از پوکی استخوان نیز در زنان میانسال جلوگیری می کند.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، استفاده از جعفری تازه باعث می شود به سدیم نیازی نداشته باشید. مرکز تخقیقی مدیکال نیوز تودی مجموعه ای از مقالات را تهیه کرده است و در آن ها وسوسه انگیزترین خوراکی ها را فهرست کرده است.

 

گفتنی است، در این فهرست جعفری جزو 10 خوراکی اول است. 10 برگ جعفری حدود 4 کیلو کالری،.0/3 گرم پروتئین،0/6 گرم کربوهیدرات، و 0/3 گرم فیبر دارد و حدود 2/5 درصد از ویتامین k روزانه، 22 درصد ویتامین c با مصرف همین 10 برگ جعفری تامین می شود.

بررسی ها نشان می دهند، مصرف جعفری تازه باعث افزایش انرژی می شود و از پوکی استخوان نیز در زنان میانسال جلوگیری می کند.







نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


پنجشنبه 6 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza
نتایج یک بررسی جدید در انگلستان نشان داد که نوعی ترکیب موجود در پوست و میوه انار به دلیل خواص ضدالتهابی برای مقابله با آلزایمر و پارکینسون مفید است.
گروهی از متخصصان علوم پزشکی دانشگاه‌ ها درسفیلد در این بررسی دریافتند: وجود این ترکیب ضدالتهابی در انار، روزنه‌ای در تحقیقات جدید خواهد بود تا بتوان به کمک آن، این دو بیماری ناتوان‌کننده را ریشه‌کن کرد.

بنابر اطلاعات جمع‌آوری شده در مرکز بین‌المللی بیماری آلزایمر تا سال 2050 میلادی شمار مبتلایان به زوال عقل سه برابر خواهد شد. اکنون متخصصان این دانشگاه ترکیبی را در میوه و پوست انار مشاهده کرده‌اند که می‌تواند مانع از التهاب سلول‌های مغزی شود.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


پنجشنبه 6 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza
اگر از ریزش دائمی موهایتان رنج می‌برید، تغییر در رژیم‌غذایی و استفاده از ماسک‌های خانگی مو می‌تواند در حفظ سلامت موها موثر باشد.

به گزارش ایسنا، ویتامین B‌ برای رشد موها بسیار مفید است و تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی از این ویتامین است. استفاده از ماسک‌های خانگی حاوی این ویتامین نیز می‌تواند به رشد موها کمک کند. با ترکیب تخم مرغ و روغن زیتون می‌توان ماسک خوبی را برای موها درست کرد. این ماسک را می‌توان به مدت ۳۰ دقیقه روی موها گذاشت. دیگر خوراکی‌های مفید برای حفظ موها شامل بادام زمینی، بادام درختی، گندم، آووکادو و پنیرهای کم‌چرب هستند.




ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


پنجشنبه 6 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza
آلو میوه ای شگفت انگیز که براى اعصاب مفید بوده و خشک شده آن درمان کم خونى است و برای بیماری هایی چون: شب کورى، نقرس، رماتیسم و تصلب شرائین تجویز می شود. ضمن آنکه برای صفرا و تنظیم اعمال کلیه فواید بی شماری دارد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از آریا، هرچند امروزه با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته در کشاورزی، همه میوه‌ها در هر فصلی وجود دارند و می‌توان از خواص آن در طول سال بهره گرفت، اما خداوند متعال ترتیب فصل ها و میوه‌ها را طوری قرار داده است که هر فصل خوراک مورد نیاز همان فصل را با خودش می‌آورد.

محصولات هر فصل می‌تواند کمبود فصل قبل را جبران کند، برای مثال ما در فصل سرما با انواع بیماری‌های ویروسی رو به رو هستیم که برای ایمنی برابر آنها نیاز داریم ویتامین C زیادی مصرف کنیم و تمام میوه‌های این فصل مثل پرتقال، نارنگی و لیموشیرین و ..... سرشار از این ویتامین هستند. همچنین فصل تابستان که بدن به آب بیشتری نیاز دارد، پر است از میوه‌های آب‌دار.


ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 2 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza

کم کردن وزن، احساسی عالی به شما می‌بخشد. اما معمولاً هر چیز خوبی، یک طرف بد هم دارد! شما پس از وزن کم کردن به احتمال زیاد پوست بازوها، زیر شکم و اطراف باسنتان شل و آویزان خواهد شد.

دوست دارید یاد بگیرید که چطور پوست شل بدنتان را سفت کنید؟ حتماً این مطلب را بخوانید.





ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 2 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza

شاید این موضوع کمی خنده‌دار و غیرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو (chocolate) ، ماده غذایی گران قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می‌کردند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس محسوب می‌شد و مردم از دانه‌های کاکائو به جای پول استفاده می‌کردند.

اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه می‌کردند.

در سال 1828، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانه‌های کاکائو گرفته می شد و از آن "کره کاکائو" تهیه می گردید. از باقی‌مانده آن نیز "پودر کاکائو" تهیه می‌شد.

گفته می‌شود جوزف‌فرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربی‌های دیگری هم افزود.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :




( کل صفحات : 2 )    1   2   
مرکز اطلاعات پزشکی
درباره وبلاگ

با عرض سلام خدمت شما بازدید کننده عزیز : لطفا با دادن نظر ما را در بهتر شدن مطالب وبلاگ یاری کنید. با تشکر

مدیر وبلاگ : Ali Reza
نویسندگان
نظرسنجی
مطالب وبلاگ را چگونه ارزیابی می کنید؟







آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :