تبلیغات
مرکز اطلاعات پزشکی - ماکارونی را دم نکنید!
 
پنجشنبه 9 بهمن 1393 :: نویسنده : Ali Reza
مصرف ماكارونی دم‌كشیده به سالمندانی كه در معرض ابتلا به مشكلات متابولیسمی هستند نیز توصیه نمی‌شود زیرا وقتی موادغذایی حاوی كربوهیدرات مانند برنج، ماكارونی و نان به‌مدت طولانی طبخ می‌شوند، سرعت آزادشدن قند (گلوکز) از تركیب‌های نشاسته‌ای‌شان افزایش می‌یابد.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از سلامت نیوز، مصرف موادغذایی با نمایه گلایسمی ‌بالا در ورزشكاران حرفه ای كه پس از تمرین مجبور هستند، ذخایر گلیكوژنشان را تامین كنند اشكالی ندارد. ارزش غذایی ماكارونی طی فرایندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی می‌کند دستخوش تغییرهای زیادی می‌شود. درواقع هرچه موادغذایی طبیعی‌تر مصرف شوند، نمایه گلایسمی‌شان كمتر است و هر چقدر عملیات فراوری در آنها بیشتر انجام شود، نمایه گلایسمی‌شان افزایش پیدا می‌‌كند.

نحوه پخت ماكارونی نیز در افزایش نمایه گلایسمی‌ آن نقش موثری دارد به‌ این ترتیب كه با دم كردن ماكارونی یا حتی برنج، نمایه گلایسمی موادغذایی به میزان قابل‌ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌‌كند زیرا با ‌این عملیات ضریب هضم غذا بیشتر می‌شود و به‌آسانی قندخون را افزایش می‌دهد. البته ماكارونی جوشیده، نمایه گلایسمی پایینی دارد اما با دم‌كردن ماكارونی و خوردن آن، قندخون 2 برابر بیش از مصرف ماکارونی آبکش‌شده بالا می‌رود.

 

از نظر تغذیه‌ای مصرف غذاهای دارای نمایه گلایسمی بالا به دلیل بالابردن قندخون در مدت زمانی کوتاه، مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماری‌هایی مانند فشارخون، بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی چاقی را افزایش می‌دهد، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های یادشده از غذاهای با نمایه گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده كنید. به همین دلیل است كه به افراد سالم توصیه می‌شود تا جایی كه می‌توانند موادغذایی با‌ نمایه‌گلایسمی‌ بالا استفاده نكنند و به جای آن موادغذایی با نمایه‌گلایسمی‌ متوسط را جایگزین كنند. البته مصرف موادغذایی با نمایه گلایسمی ‌بالا در ورزشكاران حرفه ای كه پس از تمرین مجبور هستند، ذخایر گلیكوژنشان را تامین كنند اشكالی ندارد.

 

اگر فرزندتان هم اضافه وزن دارد، بهتر است در حد تعادل این دسته از موادغذایی را در برنامه غذایی‌اش بگنجانید. مصرف ماكارونی دم‌كشیده به سالمندانی كه در معرض ابتلا به مشكلات متابولیسمی هستند نیز توصیه نمی‌شود زیرا وقتی موادغذایی حاوی كربوهیدرات مانند برنج، ماكارونی و نان به‌مدت طولانی طبخ می‌شوند، سرعت آزادشدن قند (گلوکز) از تركیب‌های نشاسته‌ای‌شان افزایش می‌یابد و به‌اصطلاح نمایه گلایسمی‌شان بالا می‌رود؛ تركیب نشاسته‌ای در بدن به سرعت به قند ساده تبدیل می‌شود و درنتیجه پاسخ انسولین بدن هم افزایش می‌یابد و در نهایت باعث بروز مشكلات متابولیكی خواهد شد.

 

مصرف چنین غذاهایی به بیماران دیابتی نیز به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود چون مصرفشان به‌شدت قندخون را افزایش می‌‌دهد و آنها نمی‌‌توانند در زمان مشخص آن را به حد ثابت نگه‌دارند. در بیماران قلبی نیز افزایش قندخون باعث تولید كلسترول می‌شود كه عامل مهمی در وخیم‌تر كردن حال‌ این بیماران است. به همین دلیل بیماران دیابتی و قلبی‌-عروقی بهتر است در كمترین مقدار ممكن موادغذایی با نمایه گلایسمی ‌بالا را مصرف كنند.

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


دوشنبه 9 مرداد 1396 09:50 ق.ظ
WOW just what I was searching for. Came here by searching for How do I stretch my Achilles
tendon?
یکشنبه 8 مرداد 1396 11:20 ب.ظ
Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account
it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?
جمعه 6 مرداد 1396 08:28 ب.ظ
Unquestionably believe that which you stated. Your
favorite justification seemed to be on the internet the simplest
thing to consider of. I say to you, I definitely get annoyed at the same
time as people think about worries that they plainly do not
realize about. You controlled to hit the nail upon the highest and also defined out
the entire thing with no need side-effects , folks can take a signal.
Will likely be again to get more. Thank you
پنجشنبه 29 تیر 1396 11:33 ب.ظ
Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious
if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest?
I get so much lately it's driving me insane so any support is very much appreciated.
چهارشنبه 21 تیر 1396 06:48 ق.ظ
Currently it sounds like Drupal is the top blogging platform
out there right now. (from what I've read) Is that what
you're using on your blog?
یکشنبه 21 خرداد 1396 11:17 ق.ظ
That is a great tip particularly to those fresh to the
blogosphere. Simple but very precise info… Thanks for
sharing this one. A must read article!
پنجشنبه 18 خرداد 1396 09:05 ب.ظ
Appreciating the time and energy you put into your blog and in depth information you present.

It's great to come across a blog every once in a while that
isn't the same out of date rehashed material.
Great read! I've saved your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.
شنبه 13 خرداد 1396 04:52 ق.ظ
Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it's
truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.
Lots of people will be benefited from your writing.
Cheers!
سه شنبه 2 خرداد 1396 03:28 ق.ظ
It's remarkable to pay a quick visit this web page and
reading the views of all friends concerning this piece of writing,
while I am also keen of getting experience.
یکشنبه 31 اردیبهشت 1396 02:37 ق.ظ
This design is incredible! You definitely know how to keep
a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!)
Excellent job. I really enjoyed what you had to say,
and more than that, how you presented it.
Too cool!
جمعه 29 اردیبهشت 1396 05:33 ق.ظ
I'm very happy to read this. This is the kind of
manual that needs to be given and not the random misinformation that's at the other blogs.
Appreciate your sharing this best doc.
چهارشنبه 30 فروردین 1396 07:12 ق.ظ
Hello there! This blog post could not be written much better!
Reading through this post reminds me of my previous roommate!
He always kept talking about this. I will forward this
post to him. Fairly certain he's going to have a good read.
I appreciate you for sharing!
چهارشنبه 23 فروردین 1396 01:33 ق.ظ
It's great that you are getting ideas from this
post as well as from our argument made here.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


مرکز اطلاعات پزشکی
درباره وبلاگ

با عرض سلام خدمت شما بازدید کننده عزیز : لطفا با دادن نظر ما را در بهتر شدن مطالب وبلاگ یاری کنید. با تشکر

مدیر وبلاگ : Ali Reza
نویسندگان
نظرسنجی
مطالب وبلاگ را چگونه ارزیابی می کنید؟







آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :