تبلیغات
مرکز اطلاعات پزشکی - خوبی‌ها و بدی‌های کاکائو
 
یکشنبه 2 آذر 1393 :: نویسنده : Ali Reza

شاید این موضوع کمی خنده‌دار و غیرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو (chocolate) ، ماده غذایی گران قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می‌کردند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس محسوب می‌شد و مردم از دانه‌های کاکائو به جای پول استفاده می‌کردند.

اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه می‌کردند.

در سال 1828، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانه‌های کاکائو گرفته می شد و از آن "کره کاکائو" تهیه می گردید. از باقی‌مانده آن نیز "پودر کاکائو" تهیه می‌شد.

گفته می‌شود جوزف‌فرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربی‌های دیگری هم افزود.

تلخ‌، شیری و سفید

کاکائو ماده‌ای تلخ مزه است که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می‌آید.

دانه‌های کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوت‌اند و گران‌‌ترین نوع کاکائو از دانه‌های درخت کرئیولو به دست می‌آید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است و تنها 10 درصد شکلات‌های دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه می‌شود.

جالب است بدانید که در نوع مرغوب شکلات‌ها، تنها 10 درصد کاکائو به کار می‌رود.

به‌طور کلی شکلات ها را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم می‌کنند:

- شکلات‌های تلخ بدون شیر هستند.

- شکلات‌های شیری حاوی سیر، شکر و وانیل‌اند.

- در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده می‌شود.

برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس های پرتقال، توت‌فرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده می‌شود.

فواید شکلات

تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون می‌شود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی از التهاب و نابودی سلول‌ها جلوگیری می‌کند.

از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد وسبب افزایش حافظه نیز می‌شود.

این ماده خوراکی لذیذ می‌تواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید.

جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضدسرفه استفاده می‌شود و خوردن شکلات تلخ می‌تواند دفعات سرفه و تاثیر سوء‌ آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش ‌دهد.

شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات می‌شود و برای ورزشکاران بسیار مفید است.

 

و اما بشنوید از مضرات

فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات می‌تواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.

چربی زیاد می‌تواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد.

همچنین شکلات کافئین ‌دارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه می‌شود در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

3 نکته شکلاتی

1- بهترین دما برای نگهداری شکلات 15 تا 18 درجه سانتی‌گراد است.

2- شکلات را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.

3- شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار دهید.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 15 مرداد 1396 09:51 ب.ظ
Incredible! This blog looks exactly like my old one!
It's on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design. Excellent choice of colors!
جمعه 13 مرداد 1396 10:41 ق.ظ
Howdy! Would you mind if I share your blog with my twitter group?
There's a lot of folks that I think would really enjoy your content.
Please let me know. Thanks
یکشنبه 8 مرداد 1396 11:58 ب.ظ
Hiya very nice web site!! Man .. Beautiful .. Amazing ..
I'll bookmark your site and take the feeds additionally?
I'm happy to search out numerous helpful info here within the
publish, we'd like work out more strategies in this regard, thanks for sharing.
. . . . .
پنجشنبه 22 تیر 1396 03:49 ق.ظ
Hi! This post couldn't be written any better! Reading this post
reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this.
I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read.

Thanks for sharing!
یکشنبه 21 خرداد 1396 10:37 ق.ظ
This website certainly has all the info I wanted about this subject and didn't know who to ask.
پنجشنبه 18 خرداد 1396 08:36 ب.ظ
Thanks for one's marvelous posting! I definitely enjoyed reading it,
you may be a great author. I will be sure to bookmark your blog and will often come back
at some point. I want to encourage you to continue your great writing, have a nice afternoon!
شنبه 13 خرداد 1396 06:05 ق.ظ
Simply wish to say your article is as amazing. The clearness for your post
is simply great and i could suppose you're
an expert in this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep
up to date with impending post. Thank you 1,000,000 and please carry on the enjoyable work.
پنجشنبه 21 اردیبهشت 1396 11:21 ب.ظ
If some one desires to be updated with most up-to-date
technologies afterward he must be pay a quick visit this web page and be up to date all the time.
شنبه 12 فروردین 1396 08:30 ق.ظ
If you wish for to increase your knowledge simply keep visiting this website and be updated with the most up-to-date
news posted here.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


مرکز اطلاعات پزشکی
درباره وبلاگ

با عرض سلام خدمت شما بازدید کننده عزیز : لطفا با دادن نظر ما را در بهتر شدن مطالب وبلاگ یاری کنید. با تشکر

مدیر وبلاگ : Ali Reza
نویسندگان
نظرسنجی
مطالب وبلاگ را چگونه ارزیابی می کنید؟







آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :